10 tips om je feest budgetvriendelijk te houden!

Een feest organiseren…

Hoe zorg je dat je niet te diep in je buidel moet tasten?

Als Belg weten we hoe we van het leven moeten genieten. Feesten hoort daar zonder enige twijfel helemaal bij! We geven graag feestjes, toch? Maar... elk feestje, groot of klein, heeft zijn prijs. Lees onze 10 tips om niet te diep in je buidel te moeten tasten!

Tip 1: Stel prioriteiten!

Wat vind je echt belangrijk? Maak een lijstje in volgorde van belangrijkheid en kies voor de zaken die volgens jou niet mogen ontbreken op je feest. Dat mag voor iedereen anders zijn. Doe wat goed voelt voor jou en niet wat je denkt dat anderen verwachten. Misschien is dat voor jou volledig inzetten op sfeer en minder op eten. Of misschien is het eten juist wél heel belangrijk en maakt het voor jou niet uit hoe de locatie eruit ziet. Kies wat bij jou past!

Tip 2: Maak een budget... en hou je eraan!

Lijst de kosten op en leg voor jezelf vast hoeveel je wil of kan spenderen. Vergelijk je kosten met je beschikbare budget en stuur bij indien nodig.

Tip 3: Nodig minder gasten uit!

Móet je veel mensen uitnodigen? Wat zou het je geven als je enkel de mensen uitnodigt die je er graag bij hebt? Meer rust, bewuster samenzijn, minder kosten? Misschien toch het overwegen waard? 

Tip 4: Ga op zoek naar een locatie mét vrijheid!

Veel feestlocaties werken met eigen leveranciers, waardoor je niet met een eigen cateraar of DJ kan werken. Ga op zoek naar een locatie waar je de vrijheid krijgt om dat wel te doen, zodat je ook daar kan kiezen voor een cateraar die past bij jouw budget.

Tip 5: Kies voor een gezellige locatie!

Kies voor een locatie die al gezellig en sfeervol is en die weinig aankleding vereist. Ook daarmee spaar je een hoop geld uit.

Tip 6: Werk met lokale leveranciers!

Zoek je een cateraar? Ga voor lokaal! Je steunt er de lokale handel mee, en extra bonus: de kilometervergoeding valt weg!

Tip 7: Ga voor eenvoud!

Eeuwige basisregel: less is more! Je hoeft helemaal niet met grote en dure boeketten te werken als veld(t)bloemetjes ook voor instant sfeer zorgen. Kaarsen zijn ook heel dankbaar als je extra beleving op je feest wil brengen. Enkele houten kratten opgestapeld of zithoekjes met palletten of strobalen hoeven niet veel te kosten en zijn subliem om een feest te pimpen.

Tip 8: Tweedehands decoratie & DIY!

Vaasjes, porselein, spiegels, zelfs meubels zijn zoveel leuker als ze al eens gebruikt zijn. Verzamel ze door ruim op voorhand elke week eens binnen te springen in de Kringwinkel(s) in de buurt, of huur alles gewoon bij www.kringverhuur.be. Goedkoop en heerlijk uniek!

Ben je creatief? Maak je decoratie dan gewoon zelf! Maak bijvoorbeeld een moodboard op Pinterest, da’s al dikke pret op voorhand. Er is meer dan genoeg inspiratie te vinden.

TIP! Verzamel kleine vaasjes en flesjes en spuit ze in een kleur die past bij jou(w thema)! Zet er enkele bloemetjes in en ... je tafeldecoratie is klaar!

Tip 9: Bespaar op het dessert!

Een dure taart kan een hele hap uit je budget nemen. Je kan ook kiezen voor een buffet met mini-desserts. Je gasten nemen een dessertje wanneer ze willen en je kan ze zelf maken.

TIP! Kies voor een ijskar. Voor een budgetvriendelijke prijs heeft iedereen een lekker dessertje.

Tip 10: Stel zelf een playlist samen!

Een feest zonder muziek... is als een kampvuur zonder marshmallows. Dat kan dus niet. ;-) Je kan natuurlijk kiezen voor een DJ, een live bandje of... je stelt zelf een playlist samen en speelt die af als achtergrondmuziek of als dansmuziek later op de avond.

Dat zijn onze tips om je feest budgetvriendelijker te maken. Heb je nog vragen of heb je graag hulp bij het organiseren van je feest? Laat het ons zeker weten. We helpen je graag verder!

Vorige
Vorige

Winters personeelsfeest

Volgende
Volgende

Hoe organiseer je een Buitengewoon Bedrijfsfeest?