logo tveldt

‘t Veldt WINTERT op 7 en 8 december!

Een plek vol winterse en gezellige vibes waar iedereen welkom is!

 

Kom genieten van een heerlijk winterdrankje en verwarmend fingerfood in onze pop-up WINTERBAR!

 

 

Verwacht je aan:

EEN PLEK VOL WINTERSE GEZELLIGHEID

VUURKORVEN OM JE AAN TE WARMEN

COSY CORNERS

GLÜHWEIN & JENEVERBAR

WARME CHOCO, WINTERTHEE & WINTERKOFFIE

FLAMMKUCHEN, VERSE SOEP

BALLEKES IN HOMEMADE TOMATENSAUS

 

Openingsuren:

ZATERDAG 7/12 vanaf 13u

ZONDAG 8/12 vanaf 11u

 

PROGRAMMA

Zaterdag 7/12 vanaf 13u Winterbar open
Zaterdag 7/12 vanaf 12u Challenge @ The Field

met Escape Game & Tornooi Bijlwerpen

Zondag 8/12 vanaf 11u Winterbar open
Zondag 8/12 11u – 17u Cadeaumarkt

 

Kom je kerstcadeautjes shoppen op onze gezellige cadeaumarkt!

Handgemaakte & fairtrade cadeautjes en lekkernijen voor iedereen!

Verwarm jezelf tussendoor in onze winterbar met een lekkere glühwein, winterthee of warme choco!

 

Wie staat er op onze CADEAUMARKT?

BELEEF

Eef Michiels woont samen met haar dochter Luca in Oud-Turnhout.
Het is heerlijk als je van je hobby je beroep kan maken, hoorde ze vaak zeggen in de tijd dat ze als muzikant haar weg zocht. Maar het is nog veel leuker als je na al die jaren op die gevonden weg met je nieuwe passies iets kan doen!

Naast beeldhouwen en keramiek, houdt ze zich voornamelijk bezig met pyrografie (of houtbranden).  De dingen die ze maakt, verkoopt ze met veel liefde en plezier, zeker omdat ze elk op hun eigen manier uniek zijn, en gepersonaliseerd kunnen worden.

 

PETITE CURIEUSE

Bij Petite Curieuse uit Turnhout koop je unieke kinderkleding met een verhaal, gecreëerd om onze wereld een betere plek te maken voor iedereen.

Hun handgemaakte kledinglijn is daarom gecreëerd uit tweedehands kledij en textiel waardoor geen nieuwe grondstoffen meer nodig zijn. Naast het wegwerken van een gigantische afvalberg, zetten ze ook in op het sociale aspect van mode.

Hun kleding en accessoires worden gemaakt door kleermakers die verblijven in het opvangcentrum voor asielzoekers in Arendonk. Mensen met een migratieachtergrond in vaak zeer onzekere situaties krijgen hierdoor de kans om een ambacht uit te oefenen. Ze zetten in op integratie en betrekken hen bij zoveel mogelijk stappen van het proces.

 

VZW MEKANDERS – DAGCENTRUM DE RUSTHUIF

De mensen van Dagcentrum de Rusthuif in Arendonk maken unieke producten in keramiek en prachtige kerstkaarten. Ze komen deze graag voorstellen en verkopen op onze cadeaumarkt!

 

LETTEREN & TETTEREN

Tessy en Valerie leerden elkaar kennen in Turnhout.  Het klikte al snel tussen hen, zeker op creatief vlak.  Van af en toe een creatief dagje letteren en tetteren kwamen grootse plannen en uiteindelijk hun eigen onderneming.

Ze maken en verkopen unieke handgemaakte kaartjes die je niet in de winkel vindt.  Natuurlijk brengen ze een uitgebreide collectie kerstkaartjes mee naar onze cadeaumarkt!

 

LA PETITE CURIEUSE

La Petite Curieuse is het juwelenmerk van Jasmine Schaerlaekens. Jasmine volmaakte haar opleiding goudsmid in Antwerpen.

Elke collectie start vanuit een verhaal. Daarvoor haalt ze haar inspiratie uit boeken, foto’s en architectuur. Hier wordt een sfeer rond gecreëerd. De juwelen kunnen omschreven worden als minimalistisch met een eigen toets.

Elk juweel is een technisch verfijnde creatie met oog voor kwaliteit en detail. De juwelen worden vervaardigd uit 925/1000 zilver, 18k geel, wit of rose goud.

 

MIEKE OOMS

Mieke woont in Retie en maakt zeer mooie en fijn afgewerkte kinderkleding met oog voor detail.  Een aanrader als je op zoek bent naar een cadeautje voor je kindje, kleinkindje, mete- of petekindje…

 

TEKEN-INGE

In haar vrije tijd is Inge Smeyers uit Retie heel graag bezig met tekenen.  Ze heeft 8 jaar academie tekenen achter de rug, en is nu bezig aan haar 9de jaar.

Sinds september 2018 geeft ze workshops tekenen met kinderen bij haar thuis.

Telkens weer kan ze zo verwonderd zijn van de schoonheid van vormen en kleuren in de natuur.  Natuur maakt haar blij en fit en inspireert haar om aan het werk te gaan in haar atelier.

Graag deelt ze deze passie met anderen.  Ze brengt kaartjes, tekeningen, kadertjes, … mee naar onze cadeaumarkt.

 

COLOR DOTS

Color dots is het grafisch bureau van Micha Verbruggen, van opleiding ‘grafisch vormgever’ en helemaal gebeten door de creatieve microbe. Hoewel ze haar creativiteit hierin helemaal kwijt kan, ruilt ze haar computer ook af en toe voor acrylverf!
Zo komen we bij haar uit de hand gelopen hobby dotpainting, de traditionele teken- en schildertechniek van de Australische Aboriginals. De naam ‘Color dots’ is dan ook een weerspiegeling van de voorliefde van Micha Verbruggen uit Oud-Turnhout voor deze techniek.

Met acrylverf door middel van een stokje of penseel past ze deze techniek toe op doek, steen, kaders, houten voorwerpen enz…  met unieke creaties als gevolg.

 

ATELIER BOSMAN

Atelier Bosman wordt gerund door Natalie Bosman met ondersteuning van haar zus Annick. Zij denkt mee ontwerpen uit en zorgt voor de nodige kritische blik.

Natalie houdt heel erg van ambachten, handgemaakt en 2de hands.  Ze gaat steeds op zoek naar pure, eenvoudige dingen, zowel in materiaal als ontwerp als in het dagelijkse leven.

Met leder creëert ze handtassen, riemen, geldbeugels en juwelen. Voor haar eigen collectie kiest ze veelal kleuren die je terugvindt in de natuur. Sober met hier en daar kleurrijke accenten.

Naast het maken van nieuwe dingen, houdt ze ook heel erg van Recycling en Upcycling.  Leder van oude zetels, tassen, … wordt nieuw leven ingeblazen en ge-upcycled tot iets nieuws.

 

Orakel en b-token ontwierpen gepersonaliseerde TOTE BAGS FOR LIFE.  De opbrengst gaat integraal naar Music for Life, met als goed doel vzw Kinderkankerfonds, een vzw die hen enorm nauw aan het hart ligt.  Ze verkopen op onze cadeaumarkt verschillende modellen van gerecycleerd katoen.
Deze tote bags zijn een echte (ecologische) blikvanger én een ideaal cadeau tijdens de feestdagen! 

 

LEO ADRIAENSEN

Leo woont in Retie en droomde er reeds lange tijd van om houtdraaiwerk te maken.  Na wat zoekwerk is hij een aantal jaren geleden in contact gekomen met de Vlaamse Gilde van Houtdraaiers in Kasterlee. Daar heeft hij de instapcursus gevolgd. Stapje voor stapje en al doende leer je, is zijn leuze.

In zijn vrije tijd is hij dan ook vaak bezig met zijn draaibank om nieuwe dingen te maken en uit te proberen. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten van de Gilde worden er ideeën uitgewisseld en wordt er altijd wel iets nieuws gedraaid. Hij verwerkt alle soorten hout, zowel eik, beuk, kerselaar, olijfhout maar ook taxus, en palettenhout.

Van alle restjes, overschotten, afval maakt hij iets creatiefs en uniek.  Schalen, potten, nestkastjes, theelichthouders, decoraties (kerstbomen, vogels, eendjes,…), balpennen,… Kortom, houtdraaien is een fantastische hobby!

 

SHIINU is een Turnhouts label dat handgemaakte artikelen creëert, i.s.m. mensen met een beperking, en dat een natuurlijke levensstijl voor honden stimuleert.
Laura is gepassioneerd door honden. Haar missie is om op een natuurlijke manier de gezondheid en het welzijn van honden te optimaliseren en de relatie tussen hond en eigenaar te versterken.
Je vindt er o.a. biologisch afbreekbare speeltouwen en homebaked gezonde hondenkoekjes, zowel lactose- als glutenvrij.
Met haar shiatsutherapie kan je op een natuurlijke manier de gezondheidsklachten van je hond verhelpen.  Bovendien geeft ze privétraining en opvoedingsadvies zodat je de juiste start kan maken met jouw nieuwe hond.
Mike de Roover van Rewilding is gepassioneerd door natuur. Het snijden van hout is rustgevend voor hem en het maken van iets nieuws uit een stuk hout met enkele messen is iets dat zijn creativiteit enorm stimuleert.
Een spreuk waar hij achter staat: ‘Wat je kan bedenken, kan je maken’… Het hout is altijd superecologisch… Hij kiest bij voorkeur omgewaaide bomen, of bomen die gekapt worden wegens ziektes of uit verantwoord bosbeheer. Er is minimaal transport gebruikt, en elke lepel is één voor één met de hand gesneden…
Hij biedt zijn lepels voor het eerst te koop aan op onze cadeaumarkt en ook zijn boek ‘Bushcraft’ is dan te koop!