Categorie: Feesten, Organiseren

Hoeveel drankjes en hapjes voorzie je per persoon op een feestje?

Delen mag op: Facebook Twitter LinkedIn

Hoeveel drankjes en hapjes voorzie je per persoon op een feestje?  Best vervelend als je te weinig hebt voorzien en moet zeggen dat het bier op is. 😉  Aan de andere kant is het ook niet nodig om massa’s overschot te hebben en tonnen eten te moeten weggooien.

 

Maar hoe bereken je dat?

 

1 Drinks

Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per deelnemer voor een receptie of drankfeest.  Daarna is dat gemiddeld twee drankjes per persoon.  Voor een ontvangst met koffie en thee of een koffiepauze neem je als richtlijn anderhalf kopje per persoon.

Tijdens een diner drinken de gasten per gang gemiddeld een glas wijn. Het hoofdgerecht is goed voor gemiddeld anderhalf glas.

Verder is het handig om te weten dat er ongeveer 5 glazen uit een fles wijn gaan en 6 uit een fles prosecco, cava of champagne.

Alles is natuurlijk afhankelijk van de feestvierders.  Zijn het stevige drinkers of zijn er veel gasten met de auto die het dus bij één glaasje houden?

 

2 Bites

Je kan natuurlijk gewoon een kom chips op tafel zetten.  😉 Hangt af van de sfeer die je wil creëren.  Soms moet het ook niet meer zijn dan dat.  Gezellig samen iets drinken met een knabbel erbij.  Maar soms mag het ook iets meer zijn.  Dan reken je op drie hapjes per persoon gedurende het eerste uur en daarna twee hapjes per persoon per uur.

 

Have fun en laat het smaken!

 

Bron: www.eventplanner.be