19u00 - 22u00

49€

Nog tickets beschikbaar
min. 8 personen - max. 12 personen

Workshop SASHIKO

Wil je uit je hoofd en in je handen komen?  Dan is deze workshop eentje voor jou!

 

Sashiko is een traditionele Japanse borduurtechniek die oorspronkelijk gebruikt werd voor het herstellen, verstevigen en hergebruiken van kleding en stoffen. In oorsprong werd er een witte draad gebruikt op indigo stoffen, waardoor je een mooi contrast krijgt.

 

In de workshop wordt er meer over de geschiedenis van Sashiko – en andere Japanse borduurtechnieken – verteld.

Maar we gaan vooral zelf aan de slag!  We borduren prachtige patronen, die je zelf kiest, op een (oude) jeans of een ander kledingstuk. Ondertussen leer je borduren volgens de regels van de eeuwenoude kunst.

 

De workshop wordt gegeven door Hausgemacht, een vrijplaats voor handwerk en ambacht, voor creatief en fantasierijk spel. Ze willen mensen van elke mogelijke pluimage uit hun hoofd in hun handen krijgen.

 

M.a.w. een project dat duurzaam werkt. Hergebruik en deeleconomie zijn de basisprincipes die ze inzetten bij alles wat ze realiseren.

 

Voor wie?

Iedereen die zin heeft om gezellig samen een kledingstuk te herstellen en/of op te smukken. Voorkennis is absoluut niet vereist.

 

Wat breng jij mee?

Een jeans of een ander kledingstuk al dan niet toe aan herstelling, liefst indigo of een andere donkere tint omdat dat het mooiste resultaat geeft. Het mag echter ook een tas, laken, een stuk stof… zijn.

 

Waar zorgen wij voor?

  • Een sashiko-naald en een klosje sashiko-garen uit Japan t.w.v. 5,90€
  • Materiaal om je patroon over te brengen op je stof
  • Een lekker hapje en drankje
  • Gezelligheid

 

Heb je ook interesse in onze workshop PLANTENHANGER maken van oude T-shirts?  Als je voor de beide workshops tegelijk inschrijft, betaal je slechts 90€ i.p.v. 98€ of 45€ per workshop.