Lezing over puberteit

Dinsdag 30 april

19u30 - 21u30

35€

Inschrijven Nog tickets beschikbaar
min. 16 personen

Lezing PUBERS OPVOEDEN

SCHRIJF JEZELF IN EN BRENG GRATIS IEMAND (partner, zus, vriendin, broer, moeder…) MEE naar onze lezing over puberteit!
Vind je het best lastig dat je lieve zoon of dochter een opstandige puber geworden is die elke dag weer jouw woorden en gezag in vraag stelt?  Dan is deze lezing over puberteit voor jou.
Niemand stelt de wet en het gezag meer in vraag dan pubers. Opgejaagd door gierende hormonen schieten hun lichaam, emoties en gedachten alle kanten op. Ze maken zich los van ouders en tegelijk hebben ze zoveel houvast nodig. In dat soms moeizame over en weer gaan, dienen ze uiteindelijk houvast in zichzelf te ontwikkelen. De machtsmiddelen die nogal eens gebruikt worden bij jonge kinderen om hun gedrag onder controle te krijgen, zoals straffen en belonen, verliezen hun greep. De kleuter die je tien jaar geleden in de hoek zette, draait nu de rollen om. Meer dan eens voelen we ons door pubers in de hoek gezet.
Jürgen Peeters, auteur van ‘Kinderen zijn geen puppy’s – De kracht van zelfsturing in opvoeding’, reikt tijdens deze lezing  over puberteit ideeën en materiaal aan om een richtinggevende autoriteit te worden voor kinderen in misschien wel de turbulentste fase van hun leven.

 

De voorbije 20 jaar heeft Jürgen zich intens toegelegd op het doorgronden van menselijke relaties, teamprocessen, organisatiedynamiek en leiderschap.  Hij heeft in diverse sectoren – in binnen en buitenland – ervaring kunnen opdoen.  Doorheen een veelheid aan opleidingen ontwikkelde hij didactische, therapeutische, coachende en bemiddelende vaardigheden.  In zijn werk is hij eerder gefocust op mogelijkheden dan op beperkingen. Hij begeleidt mensen in het vinden van de juiste plek en het optimaal benutten van hun potentieel.