Categorie: Evenementen, Feesten, Organiseren

Hoe doe je dat: EEN COMMUNIE OF LENTEFEEST ORGANISEREN?

Delen mag op: Facebook Twitter LinkedIn
Checklist communie - of lentefeest organiseren

Voel je het al kriebelen?  De lente?  Ze komen eraan, de communie- en lentefeestjes! Begin je de stress al te voelen of laat je het een beetje op je afkomen?  Een communie of lentefeest organiseren kan ook gewoon heel leuk zijn.  Toch?

 

Hoe dan ook, misschien zijn een paar tips meer dan welkom?  Daarom deze checklist!

 

De eerste to-do’s op je lijstje zijn normaal al gebeurd: prik een DATUM, bepaal je BUDGET en kies een LOCATIE!  Misschien heb je ‘t Veldt gekozen als locatie.  Top!  Dan zien we elkaar snel! 🙂

1  Gastenlijst(je)!

Wil je eerder een klein en intiem feest geven of ga je deze keer voor een uitgebreid feest? Die keuze hangt af van je eigen voorkeur, maar ook je budget en de feestlocatie spelen mee natuurlijk.

2  Stel je menu samen

Als je een communie- of lentefeest wil organiseren, moet je natuurlijk ook aan de catering denken.  Afhankelijk van je budget en de locatie kan je voor verschillende concepten kiezen.

Kook je graag zelf?  Werk dan zoveel mogelijk met gerechten die je de dag ervoor kan klaarmaken.  Zo kan je meer relaxen tijdens het feest.

Besteed je de catering liever uit?  Mogelijkheden genoeg! Ben je nog op zoek naar een goede cateraar of een origineel concept?  De cateraars waarmee wij samenwerken, bieden jou service op maat en gewoon heel lekker eten!  ETM Catering en B-Eat Catering uit Arendonk zijn beiden cateraars van eerste klasse.  Wees gerust dat je feestje bij hen in goede handen is.  Of wat denk je van een foodtruck van Streetfood Festival?  Gezelligheid gegarandeerd!  Oh ja, en de desserts natuurlijk!  Bieke Meeus van Zoetjes en Zundjes tovert voor jou de lekkerste en mooiste desserts op tafel!

Geen zin om zelf op zoek te gaan naar een oplossing voor je menu?  We denken met je mee en regelen het graag voor je!  Stuur ons een mailtje met je vraag en we maken een vrijblijvende afspraak om te bekijken wat we voor je kunnen doen.

3  PIMP je feest(tafel)!

Is dat jouw ding?  Ben je graag bezig met de decoratie?  Maak dan een moodboard voor de inspiratie, misschien samen met de feesteling!  Da’s al dikke pret op voorhand.  Het helpt je ook bij de uiteindelijke uitwerking van je feest, want je hebt dan een mooie verzameling foto’s die je helpen.
Idee tafelversiering voor communie- of lentefeest

Niet jouw ding?  Wij helpen je graag verder!

Of kijk HIER al eens op onze Pinterestpagina voor leuke ideetjes voor de tafeldecoratie!

4  Animatie nodig?

Als de kinderen het leuk vinden…  Jawel, dan vind jij het ook leuk!  Dus een springkasteel, een goochelaar of leuke spelletjes… Altijd leuk!  Of wat dacht je van een uurtje sporten op het buitensportterein The Field achter ‘t Veldt?  Leuk voor de kids… én de ouders!  Een reserve outfit is dan wel gemakkelijk, denk ik. 😉

Wil je weten wat je dat zou kosten?  Vraag vrijblijvend naar de tarieven!

5  De kleren maken de …

feesteling, maar ook de mama, de papa, de broers en de zussen! Start daarom de zoektocht naar een outfit voldoende op voorhand, zo voorkom je stress in de week of weken voor het feest.

6  Oh ja, de uitnodigingen!

Verstuur op tijd je uitnodigingen zodat je gasten er allemaal bij kunnen zijn.  Misschien kan je de uitnodiging gewoon digitaal versturen wat weer voor minder impact op het milieu zorgt!

7  En de communiekaartjes…

Het uitdelen van communiekaartjes is een traditie die er na al die jaren nog steeds bij hoort. En terecht. Ze zijn voor jezelf en de familie een erg leuke herinnering aan deze speciale dag.

Communiekaartjes kan je laten maken door een drukker en de foto’s kan je laten nemen door een fotograaf.  Er zijn trouwens al heel wat drukkerijen die kiezen voor een duurzame en ecologische manier van werken.  Of… je doet het gewoon zelf.

8  Maak van de dag ervóór je stressdag!

Deze tip is misschien wel de belangrijkste van allemaal!  Doe àlle voorbereidingen die je vandaag al kan doen, en ga maar eens lekker voluit!  Leg alle benodigdheden al klaar, zoals communiekaartjes, bedankjes, spelletjes, reservekleding, decoratie…  Of zet de tafels al klaar, plaats en hang de decoratie alvast.  Dan is er morgen tijd om te relaxen en te genieten!

9  Relax en geniet van het samenzijn

Laat de kinderen spelen, geniet van het lekkere eten en de drankjes, en vooral: geniet van elkaar en het moment!  Zoals vele mooie dingen komt ook dit moment niet meer terug.  Geniet samen met je kind van deze mooie dag!

Doe je niet alles graag zelf en wil je sommige dingen uitbesteden? Wil je dat er iemand met je meedenkt over jullie feestje?  Laat het gerust weten!