Categorie: Evenementen, Feesten, Organiseren

Hoe doe je dat: EEN FEESTJE ORGANISEREN?

Delen mag op: Facebook Twitter LinkedIn

Binnenkort is het weer zover! De kerstfeestjes komen eraan!  Tof!  Leuk!  Tenzij je er zelf één geeft misschien… 😉 Heb jij ‘super organizing skills’ of is het elke keer weer een drama om alles op tijd klaar te krijgen?  Lees dan snel onze 5 tips en organiseer je feestje ‘LIKE A PRO’!

TIP 1: Keep it simple

Hou het klein en eenvoudig!  Nodig niet meer mensen uit dan er rond je tafel kunnen bijvoorbeeld.  Werk misschien met een buffet (dingen die je op voorhand kan klaarmaken) zodat je op het moment zelf gewoon mee kan aanschuiven.  Ook wat betreft de tafelversiering geldt altijd het motto EENVOUD SIERT!  Kijk hier als je op zoek bent naar wat inspiratie voor die mooie feesttafel!

TIP 2: Start op tijd met de voorbereiding

Alles zit in de voorbereiding natuurlijk.  Als je 2 weken op voorhand al een keertje wat ideetjes bij elkaar brengt en keuzes maakt, vloeien daar heel vlot je boodschappenlijstje en je to-do-list uit verder.  Je hebt dan nog 2 weken om op je gemak en in het klein je voorbereidingen te doen: servetten en kaarsjes kopen, checken of je voldoende bestek hebt, al eens een keer een recept uittesten…

TIP 3: Doe niet alles alleen

Schakel de hulptroepen in!  Of moet jij alles alleen kunnen?  Nee, toch?  Dus… vraag je man, je zus, een vriendin… om het dessert te maken, of de bloemen te kopen, of … Je begrijpt wat ik bedoel!

TIP 4: Maak van de dag ervóór je stressdag!

Deze tip is misschien wel de belangrijkste van allemaal!  Doe àlle voorbereidingen die je vandaag al kan doen, en ga maar eens lekker voluit!  Er is niks mis met een beetje acute stress zo nu en dan. 😉  Waarom nu?  Simpel!  Dan is er morgen tijd om te relaxen en te genieten!

TIP 5: Relax en geniet van het samenzijn

Wat zijn de beste feestjes?  Eerlijk!  Toch die waar de gastvrouw of -heer op hun gemak zijn, lekker mee aan tafel zitten en kunnen genieten van het samenzijn?  Doe dat dan ook!  Perfectie bestaat niet, dus laat het los en RELAX!

 

OF … misschien heb je helemaal geen zin om zelf een feestje te organiseren?  Misschien kan ik je dan helpen? Kijk eens hier en stuur een mailtje naar petra@veldt.be als je dat wel ziet zitten of naar info@veldt.be als je gewoon op zoek bent naar een fijne en gezellige locatie voor je feestje maar wel gewoon je eigen ding wil doen.